Profil uživatele Kerria

Avatar image
registrován 2017-08-02 14:19:08 Level2 počet bodů 297info
infohttp://palates.blogspot.cz/ v databázi 8 článků. info3x info0x

Znojemské vepřové

Máme rádi různé maso na šťávě. Doma tomu stále říkáme UHO, ale jen podle barvy omáčky, vlastně šťávy, protože ji nezahušťuju a tím pádem to není skutečná omáčka. Navíc s tou omáčkou nemá nic společ

Křenová omáčka

Už léta patří k našim mezivánočním zvykům také uzení masa. Prosinec už bývá dost studený na to, aby se maso mohlo nechat řádně naležet v láku (2-3 týdny) a nemuseli jsme řešit chlazení. A mezi svátky je do

Vídeňský řízek

Smažený řízek mnozí považují za klasiku české kuchyně. Jen málokdo přitom ví, že se vlastně jedná o levnější napodobeninu Vídeňského řízku. Jak už jeho název napovídá, vídeňský řízek byl poprvé p

Svíčková

Svíčková omáčka patří ke klasice české kuchyně.  Já nemám k hovězímu masu moc dobrý vztah a ani si nevzpomínám jestli ji někdy vařila máma. Dalo by se tedy říct, že znám jen tu ze školních či závod

Svíčková

Svíčková omáčka patří ke klasice české kuchyně.  Já nemám k hovězímu masu moc dobrý vztah a ani si nevzpomínám jestli ji někdy vařila máma. Dalo by se tedy říct, že znám jen tu ze školních či závod

Zapečené houby

Opět nastala houbová sezona. Obvykle se nějaké houby objeví i u nás, ačkoliv jsme docela líní chodit do lesa. Ať žije výměnný obchod! Něco nasuším, aby nám stačilo na celý rok. A se zbytkem různě experimentuj

Kynutý koláč z ovocem

Dnes jsem si překvapeně uvědomila, že za ty roky, co žiju na venkově jsem naprosto propadla kynutému těstu. Proč to překvapení? No, u nás doma se kynuté těsto dělávalo minimálně, spíš výjimečně. Babička ho



Zavařená rajčátka

Recept na mě opět vykoukl nečekaně z internetu, když jsem něco hledala. Říkala jsem si, že bych to mohla zkusit. Ovšem onen recept obsahoval více octa než vody a nezavařovalo se to. To není nic pro mě. Zkusila jsem